Sajtófigyelő

Ahogy a Műegyetemen tanítom...

Lévai Zoltán - Mértékegységek, szakkifejezések, nyelvhelyesség

Jó helyen, jó időben

PALKOVICS LÁSZLÓ 35 éves, 1989-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem járműgépész-mérnöki szakán. Négy évvel később szerezte meg a műszaki tudományok kandidátusi fokozatát, tavaly pedig a Magyar Tudományos Akadémia doktori címét. Az idén egyetemi tanári minősítést kapott.

KNORR fékrendszergazda

A kecskeméti gyár a Knorrnak létszámát tekintve pillanatnyilag a legnagyobb gyára Európában, 640 főt foglalkoztat.

A helyén van

Palkovics László, a BME gépjárművek tanszékének vezetője egy zalai faluban, Pölöskén született. Vörös diplomával és kitüntetéssel végzett. Négy évvel később kandidátus, 29 évesen már tanszékvezető.

A mérnökképzés tantervi kérdései

Képzeljük magunkat az egyetemi hallgató helyébe, aki mondjuk gépészmérnök akar lenni, de nem tudja, hogy gépészmérnökként mit fog majd csinálni.

 

Megjelent a Mérnök Újság 2001. márciusi számában

Forradalom az oktatási módszerekben?

Néhány év óta az az érzésem, hogy a jelenlegi oktatási módszerek csúnyán elavultak.

Mert hát hogyan is oktatunk mostanában (tisztelet a kivételnek)?

Beszégetés dr. Emőd István docenssel

Fosszabilis motor hajtóanyagok 50-100 évre elegendőek csupán, vannak azonban kutatók, akik sokkal rövidebb időt jósolnak, mintegy 30-60 évet.

Több mint két évtizede szakértőként (dr. Melegh Gábor)

Sokat próbált költöztetők valószínűleg infarktust kapnának, ha dr. Melegh Gábor más lakásba hurcolkodna. Több mint két évtized szakértői tevékenységének összes dokumentuma lep el valamennyi vízszintes felületet, padlótól plafonig borítva a dolgozószoba berendezési tárgyait.

Sikeres volt az AEXEA-kongresszus

A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara 2001. október 11-12. között rendezte meg az AEXA-INTEREXPERt (az Európai Unió igazságügyi szakértői szövetsége) konferenciáját a Hotel Mercure Buda szállodában.

Előszó az "Igazságügyi SZAKÉRTŐ" c. folyóirat első számához

Mi egy vagyunk a bizonyítási eszközök sorában, de nem feltétlenül vagyunk egyek a szakmai álláspontunk kifejtésekor. (Gondoljunk egy hatóság által kirendelt és egy felkérésre készített szakértői vélemény gyakran tapasztalt és hivatásunkat sértő megítélésére!)